TOG-waarde

Je baby kan zijn/haar temperatuur nog niet zelf regelen, het is daarom altijd verstandig om in de gaten te houden of je kindje het niet te koud of juist te warm heeft. Door even aan het hoofdje of nekje te voelen, krijg je een indicatie hoe warm of koud je kindje het heeft. Zijn de handjes en voetjes koud, of voelt je kindje klam of zweterig? Dan heeft je kindje het waarschijnlijk te warm of koud. Zo kun je beter inschatten hoe warm je kindje kan worden aangekleed.

Een te hoge lichaamstemperatuur is dan vaak het gevolg hiervan. Dit is gevaarlijk en wordt vaak in verband gebracht met wiegendood.

De TOG waarde, ook wel isolatiewaarde genoemd, helpt een handje door bij diverse temperaturen een waarde te geven die aangeeft in hoeverre bedtextiel de lichaamswarmte vasthoudt. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies.

Hierbij een overzicht van de TOG-waarde voor de diverse kamer temperaturen. Een kamertemperatuur van max. 18 graden wordt aangeraden voor een baby-/kinderkamertje.

Kamertemperatuur / Totale maximale TOG-waarde
16-19 °C - 2.5 TOG  (luier + romper + deken)
20-22 °C - 2.0  TOG(luier + romper/laken + deken)
23-24 °C - 1.0 TOG(luier + romper/laken)
+24 °C - 0.5 TOG (alleen luier)

Femmies heeft nog geen officiele TOG waarde van het textiel wat wij aanbieden. 

Een deken of wikkeldoek van Femmies met teddy of fleece stof zal een hogere TOG waarde hebben tussen de 1.5 en 2.0. Deze dekens zijn dan ook bij voorkeur geschikt voor de wintermaanden. Een wafeldeken heeft een gemiddelde lagere waarde van circa 1 tot 1.5. 

 

 

 

 

 

© 2014 - 2021 Femmies handgemaakte kinderspullen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel